„Дейли мейл” разпространи снимки на братята Иншаф и Илхам Ибрахим, който се самовзривиха в 5-звездни хотели в столицата на Шри Ланка Коломбо. Братята камикадзета влизат в хотелите с бомби в раниците си и се самовзривяват докато гостите закусват.
 
По информация на изданието, Иншаф е успешен бизнесмен и собственик на фабрика за мед, където най-вероятно са направени и взривните устройства.


Иншаф Ибрахим


Илхам Ибрахим

Съобщава се, че бременната жена на Илхам се е взривила, когато полицаите са атакували дома на семейството в Коломбо. При акцията са загинали трима униформени, бременната жена и трите й деца.По-рано стана ясно, че атентаторите са добре образовани и не са имали финансови проблеми.Серия експлозии окървавиха Шри Ланка навръх католическия Великден. По последни данни, при терористичните атаки загинаха 359 души, над 500 бяха ранени. Сред загиналите има над 40 чужденци – от Великобритания, САЩ, Китай и Германия. Отговорност за атентатите пое „Ислямска държава”. Властите в Шри Ланка смятат, че зад кървавия Великден стоят местни екстремистки организации.


 

Превод: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ