Шведският Гьотеборг ще бъде домакин на първия секс шампионат, на който атлетите ще мерят сили в изкуството на съблазняването и секса с проникване. Това се съобщава на уебсайта на Шведската секс федерация (SSF).

Официално: Сексът вече е спорт, предстои европейско първенство през юни!

Както БЛИЦ писа Швеция стана първата страна в света, регистрирала секса като спорт. Представители на създадената през 2016 г. федерация обявиха, че ще проведат първото Европейско първенство по секс, което започва на 8 юни. В състезанието ще участват представители на 20 европейски държави.

Шампионатът ще продължи няколко седмици. Състезанията ще продължават по шест часа на ден, състезателите ще се състезават за титлата шампион в 16 различни категории. Състезанието ще включва три етапа. За да преминете квалификационния кръг, ще трябва да спечелите определен брой точки. Победителите ще бъдат определени от жури от петима съдии, както и от публиката. За участие са поканени представители на всички ориентации и полове.

Програмата на шампионата включва следните категории: "съблазняване", "релаксиращ масаж", "еротичен масаж", "прелюдия", "орален секс", "секс с проникване", "издръжливост", "външен привлекателност", "умение за сексуални пози", "умение за импровизация при смяна на сексуални пози", "издръжливост и брой оргазми", "артистичност", "високо кръвно налягане и ускорен пулс", "най-трудната и красива поза".

Зрителите ще могат да наблюдават състезанието чрез пряко предаване, организирано от SSF.

Президентът на SSF Драган Братич е убеден, че преминаването на секса в категорията на спорта е било неизбежно и необходимо. Според него сексът, както и спортът, е насочен към физическо и психическо здраве. Братич също така заяви, че спортистите трябва да бъдат добре подготвени теоретично и физически, за да имат шанс да спечелят шампионата. В същото време удоволствието на участниците ще бъде от голямо значение за журито, без което те няма да могат да получат високи оценки. Сексът като спорт, според ръководителя на SSF, изисква креативност, силни емоции, богато въображение, добра физическа форма, издръжливост и артистичност.

SSF също участва в сертифицирането, обучението на спортисти и сексуалното образование. Организацията се застъпва за правата на жените и твърди, че за разлика от много други дисциплини, жените превъзхождат и доминират над мъжете в секса.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук