16-годишният Тимур, който изби семейството си с брадва в руското село Патрикеево, Уляновска област, а след това се самоуби, не се е водил на психиатричен отчет, съобщават от прокуратурата.

Момчето живеело в нормално семейство, в което не е имало предпоставки за извършване на убийство.


16-годишно момче посече цялото си семейство с брадва, а после... ВИДЕО

Специалисти са открили в поведението му признаци на шизофрения.

Момчето е оставило предсмъртна бележка. Малко преди да извърши престъплението, е оставил няколко гласови съобщения на свой приятел, в които обяснява подробно какво смята да направи със семейството си.

Тимур е обичал компютърните игри. Приятел, с когото 16-годишното момче е играело в мрежата, разказва, че Тимур е бил много позитивно момче, но в последно време е започнал да пие.Всички жители на село Патрикеево са в шок от убийството.

„Всички празници сме прекарвали заедно, никога не е казвал нищо излишно, и Марина (майка му) никога не му се е карала. Баба му го обожаваше, не казваше нищо лошо за него. И ето я неговата благодарност”, разказва местна жителка.

Запознати споделят, че в семейството все пак е имало проблеми. Бащата на момчето бил алкохолик. Той зарязал жена си и сина си, когато момчето тръгнало на училище.

Разследващите вече са се свързали с бащата на момчето. 

След развода започнал да плаща издръжка, но парите не стигали. За да се справя, майката на Тимур се върнала в дома на родителите си.

Междувременно, Следственият комитет на Русия разпространи видео от дома, в който 16-годишният ученик изби семейството си. На кадрите се виждат следователите, които работят на мястото на жестокото убийство.

 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!