Колеги, близки и почитатели се прощават с певеца и депутат от руската Дума Йосиф Кобзон в московската концертна зала „Чайковски“. Те поднасят венци и цветя на легендарния руски артист и изразяват съболезнования на съпругата и децата му, предават международните агенции.
 
На траурната церемония пристигнаха руският президент Владимир Путин и премиерът Дмитрий Медведев. Държавният глава почете Кобзон с минута мълчание. Той постоя пред ковчега и остави букет пред него. След това Путин изказа съболезнования на съпругата му Нинел Кобзон, с която разговаря за кратко, както и на децата и внуците му.
 
Скръбна вест! Почина Йосиф Кобзон

По подобен начин пред паметта на изпълнителя се поклони и Медведев.
 
Сред дошлите да се сбогуват с Кобзон са космонавтът Валентина Терешкова и именитият лекар Леонид Рошал, певицата Алла Пугачова, много артисти и политици.
 
В края на церемонията прозвучаха някои от най-известните песни на Кобзон. Присъстващите станаха на крака и избухнаха в аплодисменти и възгласи „браво“, сякаш това беше просто пореден негов концерт. Въпреки че не можеха да сдържат сълзите си, близките му също го изпратиха с ръкопляскане.
 
Превод и редакция: БЛИЦ