Михаил Касянов е министър-председател на Русия по времето, когато Владимир Путин идва на власт през 2000 г. Касянов, който бе част от администрацията на президента Борис Елцин, в момента е един от най-яростните крици на руския държавен глава.

В интервю за Скайнюз Касянов обясни, че краят на ерата Путин с всеки изминал ден наближава все повече и повече, информира bg-voice.

По думите му има три фактора, които биха принудили стопанина на Кремъл сам да се откаже от властта в Русия, тъй като абсолютно никой от неговото обкръжение не може да го изхвърли от управлението.

Според него първият фактор е все по-нарастващата сила на украинската армия, която продължава да си връща завзетите от руснаците територии. Освен това Касянов посочи, че руската армия не може да се съревновава с оръжията на украинците, които притежава благодарение на НАТО и Запада.

Вторият фактор е обявената частична мобилизация, която предизвика сериозна вълна на недоволство в Русия, довела до спад към одобрението на Путин.

И на последно място са санкциите на Запада, които вече започват да дават ефект, дестабилизирайки руската икономика.

Михаил Касянов

До три или четири месеца очаквам да настъпи съдбоносна промяна, посочи Касянов. Той сподели още, че Путин вече е изнервен, тъй като не съумява да се противопостави на контраофанзивата на украинската армия.

Обяви мобилизация, което е доста непопулярно. Заради това решение руснаците се обърнаха срещу него. Тези хора, които до този момент бяха неутрални, вече преразглеждат своята позиция заради точно тази мобилизация, коментира Касянов.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук