Работници от френския завод на компанията Caterpillar взеха за заложници четирима свои началници в знак на протест срещу предвиденото съкращаване на 733 работници, съобщи АФП, като се позова на представителя на синдикатите Беноа Никола.
По думите му от тази сутрин работници от завода са задържали четирима от ръководителите на предприятието в Гренобъл. “Държат ги в офиса на директора”, съобщи Никола. Той допълни, че работниците искат да започнат преговори с ръководството. “Няма да ги пуснем”, каза представителят на синдикатите.
Работници във Франция не за първи път прибягват към подобни нетривиални методи с цел да убедят ръководството да се съгласи на компромис, отбелязва РИА “Новости”. Миналата седмица френските работници от промишления конгломерат 3М над денонощие държаха началника си с искане за повишаване на обезщетенията при уволнения. В началото на март работници от завода на Sony във Франция пък взеха за заложници двама от шефовете си. В средата на март стотици работници от френския завод на компанията Continental замеряха с яйца ръководителите си в знак на протест срещу предстоящото затваряне на завода. /БЛИЦ