Творбите са рисувани през различни години, а изложбата е посветена на 75-годишнината на екранния Рамбо. Сталоун рисува от младежките си години. В Хаген могат да се видят 50 творби на Силвестър Сталоун, сред които автопортрети и непоказвани досега платна.


"Знаете ли, може би трябваше да бъда художник", каза Силвестър Сталоун в петък, когато откри събитието на специална церемония. "Със сигурност щеше да е по-малко стресиращо".

Звездата от "Роки", "Рамбо" и "Непобедимите" пътува до Хаген в Западна Германия за да присъства на откриването на изложбата, която ще продължи от събота до 20 февруари.Това не е първата изложба за Сталоун, в миналото той неведнъж е излагал своите произведения,  включително изложба през 2013 г. в държавния  музей в Санкт Петербург и изложба през 2015 г. в Ница, Франция.

Събитието в  Хаген обаче, е далеч най-изчерпателното, проследяващо цялото творчество на Сталоун от края на 60-те до днес.
 

Сталоун започва да рисува в ранна възраст, вдъхновен от експерименталната работа на художници като Джаксън Полък и Вилем де Кунинг, чието влияние може ясно да се види в по-ранните му произведения,  които той подписва като "Майк Сталоун".

"Продавах ги за 5 долара, за да получа билета за автобуса, спомня си той. Поради скромните пари които изкарва от картините, Сталоун решава да се обърна към писането и преследването на актьорска кариера в Холивуд. 


Превод: Блиц