Мрежа за контрабанда на хора, базирана в Атина, която се опита да прекарва албански мигранти в Обединеното кралство, е била разбита от гръцката полиция в сътрудничество с албанските и британските власти, пише "Български новини".

Бандата предоставяла на албанските мигранти фалшиви гръцки и кипърски паспорти в опит да ги вкара в Обединеното кралство. Британската Национална агенция по престъпността осъзнава, че всяка година се правят стотици опити от мигранти, които влезнали в Обединеното кралство през Испания, Италия и Швеция, използвайки фалшиви паспорти и билети.

Седем гърци и 13 албанци са арестувани. Бандата обещала на албанците „гарантирана услуга“ и предлагаха множество опити за влизане, ако бяха отхвърлени за първи път. Гръцката полиция нападна няколко адреса в Атина; арестуваха 20 души и затвориха четири лаборатории за фалшифициране на документи, където се произвеждат фалшиви документи. Стотици паспорти и лични карти също бяха конфискувани, заедно с 55 000 евро, и пистолет. Албанците; които са платили трафиканти на стойност около 4 000 паунда за фалшиви документи, ще се качат на бюджетни полети до Манчестър, Ливърпул, Нюкасъл и Единбург.