Когато принц Чарлз и Даяна се венчали в далечната 1981 г., никой не можел да предположи, че бракът им ще бъде нещастен. На пръв поглед съвършеният брак имал много проблеми, които по-късно излезли на светло, но една от главните пречки била любовта на Чарлз от младостта му с Камила.
След раждането на синовете им, Чарлз вече дори не се опитвал да крие връзката си с Камила, а и самата Даяна имала любовници.
В интервю за ВВС на въпроса дали обвинява Камила за проблемите им, Даяна отговаря: "В този брак сме трима, малко е тясно."


В биографията на принцесата Ендрю Мортън разказва за "един от най-храбрите моменти в живота й," отнася се до първия разговор с Камила.
"Знам какво става между теб и Чарлз, искам и вие да го знаете. Не ми е приятно, че стоя на пътя ви, това сигурно е истински ад за вас двамата, но не ме правете на глупачка," казала тогава Даяна на Камила."Имаш всичко, което искаш. Всички мъже са влюбени в теб, имаш две прекрасни деца, какво още искаш," отговорила Камила.
"Своя съпруг," казала Даяна.

Кралската двойка се разведе през 1996 г., а през 2005 г. Чарлз се ожени за Камила. Но въпреки че е омъжена за него, втората му съпруга няма право на титлата Принцеса на Уелс.

Превод: БЛИЦ