Двете саудитски сестри, чийто тела бяха намерени изхвърлени на брега на река Хъдсън в Ню Йорк, са се самоубили. Такова е заключението на медицинската експертиза, съобщава „Дейли Мейл“.
 
Телата на 16-годишната Тала Фареа и 23-годишната Ротана Фареа бяха открити през октомври в река Хъдсън в западната част на остров Манхатън. Два месеца по-рано те изчезнали от Вирджиния, където живели в защитено жилище заради опасения, че били тормозени въщи.

Зловещи разкрития за двете мъртви саудитки в река Хъдсън
 
Сестрите бяха намерени напълно облечени, с лице едно към друго, а през краката и кръста били завързани с тиксо. Още тогава властите обявиха, че няма видими следи от насилие.
 

 
Официалната експертиза слага край на спекулациите за мистериозната смърт на сестрите, някои от които виждат връзка със смъртта на саудитския журналист Джамал Хашоги.
 
Патолог от Ню Йорк потвърждава, че сестрите са иззвършили самоубийство.
 


„Моята служба определи, че смъртта на сестрите Фареа е в резултат на самоубийство, при което девойките са се вързали една за друга преди да влязат в река Хъдсън“, посочва той. Причината за смъртта е удавяне.
 
Тала и Ротана се преместили да живеят в САЩ от Саудитска Арабия с майките си през 2015 година и се установили в предградие на Вашингтон. За последно били видени във Вирджиния на 24 август, а за изчезването им било съобщено едва на 12 септември. Полицията успяла да установи, че те пристигнали в Ню Йорк, наемайки коли на „Юбер“, и спирали във Вашингтон и Филаделфия.
 


Отсядали в скъпи хотели, поръчвали скъпи ястия, които плащали с кредитна карта, която изстискали до последно. Седмица преди да бъдат намерени мъртви те изглеждали в добро здраве на записи от охранителни камери.
 
Човек, който тичал покрай реката, разказва, че видял две жени да се молят на площадка наблизо, стоейки на няколко метра разстояние, часове преди телата им да бъдат намерени. Техни близки разказали на разследващите, че момичетата по-скоро биха се самонаранили или самоубили, отколкото да се върнат в Саудитска Арабия.

Превод и редакция: БЛИЦ