Четвъртият и последен победител в голяма награда от новогодишна лотария в Турция беше обявен само 28 дни преди крайния срок за раздаване на печалбите. Победителят, който предпочете да остане анонимен, купил билета и забравил за него, съобщават турските медии.

Победителят беше сред трима души, закупили билета със същия номер за награда от 80 милиона TL (10,2 милиона долара). Още един билет със същия номер беше останал непродаден. Докато други поискаха наградата си от Milli Piyango Idaresi (Национална лотарийна администрация), последният победител отсъства след тегленето, проведено на 31 декември 2019 г.

Анадолската агенция съобщи, че победителят живее в западната провинция Измир и е купил билета от продавач в област Коня. Неназованият победител е 53-годишен баща на трима деца и има среден месечен доход от 3 500 TL.


Агенцията съобщи, че мъжът е казал на лотарийните служители, че по стечение на обстоятелствата е открил печелившия билет, тъй като изобщо не си спомня да е купувал.

Той преглеждал папка с документи, съдържаща договори за наем за магазина му. Когато забеляза билета в картотеката си дал сметка, че го е купил миналата година и никога не го е проверил.