Световните медии препредават историята на красивата и смела Юлия. Младото момиче почина след неуспешна битка с рака. През цялото време тя твърдеше, че е благодарна за болестта си и съветваше всички да живеят на пълно. До край.
На последната си снимка чехкинята Юлия се е снимала с коронката си от конкурс за Мис. "Последна химиотерапия", пише тя на профила си в Инстаграм, без да предполага, че само няколко дни по-късно вече ще е мъртва.


 
Само преди четири години Юлия има всичко пред себе си - щастлива любов, обещаваща и то световна кариера на модел, завършване на университет с отличие. Всичко изглежда наистина прекрасно, до момента, когато случайно научава, че има рак на маточната шийка.


 
Юлия признава, че в този момент просто не можела да повярва. "Нали знаете онова усещане, че лошите неща се случват на другите, но не и на вас - така се чувствах аз, сякаш слушах за диагнозата на някой много скъп приятел", признава тя.
 
След това идват и още нещастия. Приятелят на Юлия не издържа на напрежението и къса с нея. Междувременно лекарите предупреждават младото момиче, че болестта напредва и няма да е толкова лесно да я спрат.
 
"Аз се боря с рака и ще успея", това е мотото, което през цялото време проповядва смелата манекенка, която не спира да се снима за модни списания, дори и в момента, когато косите й опадат заради химиотерапията.
 
Четвъртата серия от лечението е най-тежка. Дори и тогава Юлия не спира да се усмихва и да проявява чувството си за хумор.
 
На погребението й се стичат над 200 души. Когато братът на момичето изнася от църквата белия ковчег, никой не може да сдържи сълзите си.
 
Превод и редакция БЛИЦ