В Украйна десните радикални групи планират няколко терористични атаки на територията на страната, за които възнамеряват да обвинят ДНР и ЛНР, а след това да извършат държавен преврат , заяви заместник-ръководителят на Народната милиция на ДНР Едуард Басурин, цитиран от осведомителните агенции и pogled.info.

В тези атаки ще участват бойците от националния батальон "Азов", те се обучават от силите за специални операции на Украйна, заяви Басурин.

„Екипът на бившия президент на Украйна Петро Порошенко реши да организира терористични атаки в два химически завода, контролирани от Киев в Авдеевка и Дзержинск.


Те ще направят бомбардировки, след което ще обвинят милициите за извършване на терористичната атака и на тази вълна ще се опитат да направят опит за държавен преврат.

Те носят оръжие и се събират в щабове по цялата страна. Процесът на преговори ще спре, Порошенко отново ще се върне на власт в Украйна и ще започне вакханалията, която съществуваше преди пет години”, убеден е Басурин.

Според него, ако операцията бъде успешна, процесът на преговори за мирно уреждане на кризата в Донбас ще бъде ограничен и всички споразумения ще бъдат анулирани.

Също така ще настъпят катастрофални последици от отравянето на околната среда за населението, живеещо в района на химическите предприятия.

„Имаме разузнавателни данни, че представители на екипа на Петро Порошенко и десните радикали, които го подкрепят, подготвят преврат в Украйна. На 29-и ще се проведе икономически форум в Мариупол.

В него ще участват президентът и министър-председателят на Украйна, като в този момент ще се направи опит за дестабилизиране на ситуацията като цяло.

Десните радикали се събират в Харков и те планират да участват в промяната на властта и дестабилизират вътрешната ситуация в Украйна”, добави Басурин.

Киев призна „формулата на Щайнмайер“, предвиждаща автономията на Донбас, но постави редица условия, включително „разпускането на ЛНР и ДНР”.