Жител на американския град Нютаун, Пенсилвания, се разведе със съпругата си след 19-годишен брак и завъди две любовници, пише Daily Mail.

Предприемачът Шай Фишман винаги се е смятал за противник на моногамията, но наистина е започнал да мисли за полиамория едва след като гледал телевизионния сериал „Голяма любов" за полигамен мормон и риалити шоуто за семействата на полиаморите Polyamory: Married & Dating. Отнело му шест години, за да убеди жена си да опитат открит брак, който позволява полов акт с други хора.

Експериментът завършил неуспешно: жената страдала седем месеца и след това поискала развод.

Две години по-късно Шай започнал постоянна връзка с две жени, чиито имена са Леа и Криси.

„Срещнах Криси пет месеца след срещата с Лея“, казва той.  Намерих и двете в сайт за запознанства, и едната, и другата в профила казаха, че предпочитат моногамията и вярват, че полиаморията не е за тях. Но реших, че това не трябва да ме спира."

46-годишният Шай, 40-годишната Лея и 41-годишната Криси живеят в една и съща къща. Въпреки че и тримата периодично имат други любовници, те не планират да се разделят помежду си. Бившата съпруга на Шай също се преместила при тях с децата и нов партньор, но не се смята за част от полиамурната им връзка.

Полиаморията е етичен възглед за живота, при който човек признава съществуването на романтични връзки с няколко души едновременно, със съгласието и одобрението на всички участници в такива отношения.

Превод: БЛИЦ