Съмненията около изборите за местни власти в Истанбул ще останат ако Върховната изборна комисия (ВИК) на Турция отхвърли искането на управляващата в Турция „Партия на справедливостта и развитието“ (ПСР) за провеждане на нови избори в града, заяви заместник-председателят на партията на президента Реджеп Таийп Ердоган във вторник, предава Reuters.

На пресконференция в Истанбул, Али Ихсан Явиз заяви, че ПСР ще поиска нови избори в града заради установените нередности, които, по неговите думи, са повлияли директно на резултатите от вота.

Припомняме, че бившият премиер на Турция Бинали Йълдъръм, участващ в изборите от управляващата „Партия на справедливостта и развитието“, оглавявана от президента Реджеп Таийп Ердоган, загуби изборите за кмет на Истанбул, показват окончателните резултати от Висшата избирателна комисия. След преброяването на 100% от бюлетините, Йълдъръм получава 48,51% от гласовете, а неговият опонент от основната опозиционна „Народно-републиканска партия“ Екрем Имамоглу – 48,79%.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!