Хирурзите в бразилската болница Саракурана успяха след петчасова изключително сложна операция да извадят 15-сантиметровото острие от главата на лекомислен рибар, който вместо да отнесе в къщи богат улов, се прострелял с харпуна си, съобщи телевизия Скай нюз.
Емерсон де Оливейра Абреу тръгнал с приятел на подводен риболов край бреговете на Рио де Жанейро.
Набелязвайки си жертва, мъжът стрелял по нея с подводното оръжие, но харпунът прелетял покрай целта, ударил се в скала и с рикошет се върнал в главата на мъжа, забивайки се на цели 15 см.
Пострадалият бил откаран веднага в болница, където хирурзите след дълга операция извадили харпуна. За щастие на рибаря, острието на харпуна се забило в костната тъкан на главата над лявото око и не засегнало жизнено важни зони от главния мозък.
По думите на лекарите пациентът скоро ще се възстанови от травмата. Единственото, което може да му причинява известно неудобство в началния етап на рехабилитацията, е частичната загуба на обонянието. Очаква се Емерсон де Оливейра Абреу да бъде изписан от болницата още идната седмица, посочва РИА “Новости”. /БЛИЦ