За да си отмъсти, румънката Аврора Якоми сипала течност за почистване в кафето на своята ръководителка - българката Ангелина Райчинова. Планът й обаче не успял - българката усетила странния вкус на течността и веднага я изплюла. Сега съдът осъди Якоми на 10 месеца затвор.

Пред съда 32-годишната румънка твърдяла, че се е опитвала да "се пошегува" с Райчинова. Но Вътрешният Лондонски съд установил, че тя е търсила отмъщение, след като имала спречкване с жертвата си пред всички и се почувствала "омаловажена".

Между двете жени, които работили на метростанция Fenchurch Street, често имало напрежение на работното място. На 22 април Райчинова порицала чистачката пред всички служители, а тя се почувствала "омаловажена и унижена".

След това българката оставила чашата си с кафе в стаята с почистващите препарати. По думите на прокурора, когато тя се върнала отпила глътка кафе, усетила парене по устните и веднага изплюла течността. Райчинова можела да подуши почистващия препарат, който по-късно става ясно, че е Graffi Green - почистваща течност за премахване на графити.

Охранителните камери са заснели Аврора Якоми, която държи именно тази бутилка и се насочва към стаята, където е чашата с кафето на българката. Тя капва само една малка капка, за да "развали кафето и да провали обедната почивка на Райчинова, за да я раздразни".

При произнасянето на присъдата съдия Бенедикт Келехър заяви, че  е "ясно", че Якоми се е почувствала "несправедливо третирана" от жертвата си е била наранена. Нейните действия са били "предварително обмислени" и са имали за цел да причинят "някаква вреда" на Райчинова. Съдията подчерта, че Якоми "не е знаела нивото на риск", на което е изложила българката.

Якоми, която няма предишни присъди се призна за виновна по обвинението. Тя се извини на българката и заяви, че не е искала да й навреди.