Руските системи "Солнцепек" нанесоха градушка от удари по позиции на въоръжените сили на Украйна в Бахмут.

Поради многобройните усилени позиции на украинската армия на територията на Бахмут, частите на руската армия трябваше да използват тежки огнехвъргачни системи ТОС-1А „Солнцепек“, за да ги унищожат, пишат агенциите. Видеозаписи на множество удари от системите „Солнцепек“ по позициите на украинската армия на територията на Бахмут всъщност демонстрират щурма на града.

На представените видеокадри може да се види как тежката огнехвъргачна система ТОС-1А „Солнцепек“ изстрелва 20 боеприпаса на територията на Бахмут. 

Съдейки по зоната на ударите, източната част на града, която е най-укрепената, е атакувана. Поради мощните удари част от позициите на украинската армия бяха просто разрушени от мощни експлозии, което сериозно отслаби отбранителната линия на украинската армия в това направление.

Системите TOS-1A "Солнцепек" се използват доста активно на територията на Бахмут, тъй като въпреки близостта на обкръжението на града от руските части тук не е постигнат значителен напредък поради десетки отбранителни линии, които дават възможност за защита на Бахмут от украинските войски.

Превод: БЛИЦ
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук