Свидетел на мощната експлозия разказа за ужаса в Метрото. Полина е студентка и признава, че била във вагона между две станции, когато се чул оглушителен взрив, а на всякъде имало трупове, пише gazeta.ru.
"Качихме се в близкия вагон. В него имаше страшно много хора. Експлозията беше между двете станции. Имаше оглушителен взрив, след това миризма на дим. Веднага отидохме до края на вагона. Две жени колабираха моментално заради шока. Всичко се случи по време на движение и влакът не спираше. На следващата станция всички изкочихме навън и видяхме, че в следващия вагон прозорците са счупени, нямаше светлина, а само кръв, всички бяха обезобразени", каза тя.

Както БЛИЦ вече съобщи, преди минути експлозия разтърси станция на метрото в Санкт Петербург. Към момента се знае, че загиналите са 12, а ранените над 50. Станцията е евакуирана, а трафикът в града кошмарен. Президентът Владимир Путин заяви, че всички служби са мобилизирани и работят по всякакви версии за инцидента. На мястото на произшествието работят специалисти по взривовете от Федералната служба за сигурност (ФСБ), както и следователи. Превод и редакция БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!