Не е изключено успехите в кариерата и интересните познанства на дъщерята на полковника от ГРУ да хвърлят светлина върху допълнителни обстоятелства около инцидента в Солсбъри. Телеграм каналът „Маш“ разбра интересни факти за биографията на Юлия Скрипал, която, по данни на британските власти, преди няколко дни дойде в съзнание след покушението в Солсбъри.
Оказва се, че дъщерята на бившия полковник от ГРУ дълго време е работила в центъра за визи към Консулството на САЩ в Москва. Основната ѝ задача е била да консултира руснаци, които заминават за САЩ.

Четете още: "Форин офис" с първи витиеват коментар на заключението на химиците от "Портън Даун", че не са успели да открият руска следа в отровата за Скрипал  
 
А оттам тя, отбелязват авторите в телеграм канала, е преминала да работи в представителството на световния гигант Pepsico.

Четете още: Заместникът на Лавров: Великобритания е организирала отравянето на Скрипал, за да...  

В същото време, малко преди трагедията, дъщерята на Скрипал си е купила апартамент на улица „Давидковская“ в Москва (руските агенции за имоти описват жилищния район като "престижен"). И там, както се подчертава в „Маш“, е важна по-скоро „личността на продавача, отколкото на купувача“: бившият хазяин на момичето е Дмитрий Винокур – бивш топ мениджър на американската компания CISCO, която си сътрудничи със службите из целия свят. Към ммента Дмитрий оглавява представителството на друг крупен американски холдинг - Extreme Networks. Тази телекомуникационна компания, която произвежда мрежово оборудване, проектира и изгражда Ethernet-мрежи.

Четете още: Извънредно от Лондон: Шефът на секретната химическа лаборатория в Портън Даун обяви гръмовна новина за отравянето на Скрипал
 
Тези факти от биографията на Юлия Скрипал и възможните ѝ връзки с Дмитрий Винокур в момента подробно са разглеждани от руските следователи. Не е изключено, че това може да хвърли светлина върху допълнителни обстоятелства около инцидента в Солсбъри, който се превърна в мащабен дипломатически скандал.

Четете още: „Дейли Мейл“: Юлия Скрипал се сдобила с тайна банкова сметка с огромна сума в нея дни преди отравянето, а любовникът ѝ бил...