Руското министерство на отбраната съобщи днес, че 120 бойци на “Ислямска държава” и 60 чужди наемници са били ликвидирани с въздушни удари в Сирия през последните 24 часа.
Ген. Игор Конашенков заяви още, че след няколкодневно доразузнаване за резултатите от нанесен удар в района на Ас Сукария северно от гр. Абу Камал до границата с Ирак е унищожен команден пункт на ИД и над 30 бойци, включително от Северен Кавказ. И била потвърдена смъртта на влиятелните командири Абу Омар аш Шишани, Аляудин аш Шишани и Салахудин аш Шишани, пише "Труд".
 Москва обяви смъртта на Абу Омар Аш Шишани, въпреки че през март 2016 г. Пентагонът заяви, че той вероятно е убит при въздушен удар в Сирия на водената от САЩ коалиция. Ген. Конашенков съобщи, че при удари в района на Абу Камал в провинция Дейр аз Зур е унищожен опорен пункт с 40 терористи от Таджикистан и Ирак. В района на Маядин били ликвидиран команден пункт и 80-ина бойци. А южно от град Дейр аз Зур бил унищожен отряд от над 60 чужди наемници от Общността на независимите държави, Тунис и Египет.

Междувременно турският президент Реджеп Ердоган съобщи, че подкрепяни от страната му сирийски бунтовнически групи са започнали “сериозна операция” в северозападната сирийска провинция Идлиб. По- голямата част от нея се контролира от джихадистката организация “Тахрир аш Шам”, в която основна сила е бившият фронт “Ан Нусра”. Операцията е част от споразумението за деескалация, договорено с Русия и Иран. Турция й оказва подкрепа със сили на нейна територия.