Руско градче забрани смеха и пиенето на алкохол по време на сватба. То се намира край Ростов, а сред останалите забрани по време на встъпването в брак, са говоренето на висок глас и разговор по телефона.

Новите правила, които влязоха в сила в понеделник, предвиждат и тези, които изберат тържествената форма на церемония, да се венчаят в зала с руския флаг и герб, предава petel.bg, позовавайки се на местни медии.

На гостите също е забранено да носят връхни дрехи, мръсни обувки, обемни чанти и раници. Пренареждането на мебелите в стаята и флоралните аранжировки също не е позволено.

Музиката и фотографията са разрешени, но церемонията е ограничена до максимум 40 минути.

Според началника на регионалния отдел Олга Исаенко, ограниченията са в сила, за да не се намесва каквото и да било в церемонията.

"Трябва да се помни, че бракът не е фарс и службата по вписванията не е място за шеги“, каза Исаенко пред "Комсомолская правда".

"Това е място, където се създава ново семейство. И обикновено хората са развълнувани от събитието, понякога плачат. Усмивката е разрешена, но нищо не е смешно в брачната церемония", казва още тя.