Руското министерство на отбраната съобщи, че към дадения момент руските сили са успели да поразят 975 обекта на военната инфраструктура на Украйна. 

"Сред тях са 23 пункта за управление и центрове за връзка на ВСУ, 3 радара, 31 ракетни комплекса за ПВО С-300, "Бук М-1" и "Оса", 48  радиолокационни станции.

Свалени са 8 бойни самолета и 7 хеликоптера, 11 безпилотни летателни апарата, две тактически ракети "Точка-У".

Унищожени са 223 танка и други военни бронирани машини, 28 самолета (на земята), 39 реактивни системи за залпов огън, 86 оръдия на полевата артилерия и миномети. 143 единици специална военна автомобилна техника", съобщиха от ведомството.  

Също се отбелязва, че в Харковска област 302-ри зенитен ракетен полк на украинските войски доброволно се е предал, задържани са 471 военнослужещи. Руските военни са регистрирали удар на украинските националисти по жилищни квартали на населения пункт Сартана в предградие на Мариупол и по училище в самия град, добавиха от руското министерство на отбраната. 

Освен това, войските на ЛНР при огнева поддръжка от руските ВС проведоха успешни настъпателни действия и поставиха под свой контрол населените пунктове Новоахтирка, Смоляниново, Станично-Луганское.