Бившият президент на Грузия и губернатор на украинската Одеска област Михаил Саакашвили предрече на Украйна феноменален възход. „Украйна е обречена да бъде свръхдържава в Европа” – заявил той в интервю за украински медии, цитирани от rusvesna.
Според него, Европа има дълг пред Украйна: „Украинските войници дори в тези дни още веднъж демонстрираха на света, че спасиха Европа от най-агресивната армия в Европа, и продължават да я спасяват, тоест цяла Европа е в дълг пред украинците” – е категоричен бившият грузински президент.
 

Следващите думи на Саакашвили звучат повече от странно: „Украйна сега има право да не моли: „Не ни изоставяйте, моля”. Обратно, трябва да казва: „Вие трябва да направите за нас това, това, това”, защото ЕС и цяла Европа няма да оцелеят без Украйна. Европа няма бъдеще без Украйна. Украйна по икономически потенциал е мощна европейска страна. Ние трябва към това да се настройваме и Украйна може за 5-15 г. да се превърне във водещ играч на европейската политика” – уверил Саакашвили. 
 
Превод и редакция: БЛИЦ