Улични кучета убиха шест деца през последната седмица в Северна Индия. Ужасените местни жители не пускат децата си да излизат и убиват всяко улично куче. Най-малко 24 деца са ранени при нападения на кучета. Това съобщават местните медии.

Загиналите деца в и около град Ситапур, щат Утар Прадеш, са на възраст между 5 и 12 г., обявиха от полицията. Много от нападенията са станали, когато децата са събирали манго или са напускали домовете си, за да използват външни тоалетни.

Според властите 12 деца са убити от кучета в района от ноември 2017 г.

По улиците на Индия има милиони бездомни кучета, включително и в най-модерните квартали. Докато нараняванията от кучета са често срещано явление в страната, фаталните случаи в един район са рядкост. Местни жители вярват, че нападенията са започнали след затварянето на незаконна кланица, което е направило кучетата по-агресивни, тъй като са останали без основен източник на храна.

Заради атаките някои училища отчитат значителен спад на присъстващите ученици. Родителите са призовани да придружават децата си до училище и обратно.