Спирката на метрото при Техническия университет, където се случи трагедията, при която загинаха 14 души, вече функционира. От рано сутринта хората носят цветя и се кръстят. Трагедията навсякъде по света изглежда еднаква. Болката си прилича с тази на Франция. Това коментира в "Здравей, България" Миролюба Бенатова.
"От 14-те загинали, вече 10 са познати. Другите 4-ма обаче е трудно да бъдат разпознати. Извършват се претърсвания в дома на обявения за извършител на атентата. Информацията и данните, които са за атентата, не са много. Знае се, че бомбата е самоделна и стандартна, вътре с метални стружки. Медиите коментират, че при всички мерки за сигурност, които са били засилени, е необяснимо как е допуснат този терористичен акт. Казва се, че хората не са проверявани достатъчно стриктно", призна тя.

Миролюба Бенатова обясни, че обществото показва ясно отношението към случващото се. "Има доста патриотични лозунги "Ленинград ще удържи на всичко" и как внуците на блокадниците няма да се дадат на терора. Смята се, че тук съветският народ показва своя дух и въпреки 800-дневната блокада, точно тук се преобръща Втората световна война. Това не е първата трагедия за хората тук и този терористичен акт няма да ги разклати", сята тя.

"Надигат се много въпроси към властта. Предстои да видим какво ще се случи", каза тя.