САЩ и Мексико имат намерение да засилят съвместната борба с организираната престъпност и наркотрафика, предава ТАСС. За това е заявил президента на Мексико Енрике Пеня Нието по време на двустранната с среща с американския си колега Барак Обама, в рамките на срещата на Северноамериканско споразумение за свободна търговия (НАФТА) в Отава.
„Договорихме се за сътрудничество в областта на сигурността по пътя не ежедневния обмен на информация, както от страна на САЩ, така и от страна на Мексико. Длъжни сме да се борим с организираната престъпност и незаконното разпространение на наркотици“, заяви мексиканският президент. Особено внимание ще бъде отделено на трафика на хероин от Мексико в САЩ, подчерта Нието.

Също така, лидерите на двете страни се разбраха за тясно сътрудничество в сферата на развитието на екологично чистата енергия и съкращаване на изпусканите в атмосферата вредни емисии. Те се договориха и за разширяване на двустранните търговски отношения и съвместни усилия в разрешаване на миграционните проблеми.