Съединените щати поставиха антирекорд по смъртни случаи от коронавирус, съобщава The New York Times с позоваване на собствената си статистика.

За първи път в САЩ за един ден са регистрирани над три хиляди смъртни случая от вируса, според американското издание. Така, на 9 декември 3011 американци са починали в резултат на инфекцията.

Предишният антирекорд бе поставен миналата седмица, когато бяха регистрирани 2760 смъртни случая за денонощие. Отбелязва се, че толкова голям брой смъртни случаи в страната са наблюдавани за последно през април.

По-рано новоизбраният презисент на САЩ Джо Байдън представи план за първите 100 дни след идването си на власт. Демократът възнамерява да подобри ситуацията с разпространението на инфекцията през този период.

„През първите 100 дни от новата администрация ние все още може би няма да прекратим пандемията, но ще изменим тенденцията и ще постигнем подобрение в ситуацията“, обеща Байдън.

В САЩ има 15,3 милиона случая на инфекция от коронавирус. Общо в резултат на пандемията в страната са починали над 288 хиляди души.

Превод и редакция: БЛИЦ