Приказлив швейцарски жиголо беше изправен пред германски съд. Хелг Сгарби /44 г./ е обвинен, че е изнудвал Сузане Клатен /46 г./, наследницата на автомобилната империя BMW, за 14 милиона евро. Той заплашил, че ще публикува видеозаписи от техните сексуални занимания.
Освен Клатен този жиголо успял да окраде още три други самотни богаташки. Засега обаче не е известно дали те ще се съгласят да свидетелстват срещу него. Прокурорът обясни, че жертвите ще трябва да свидетелстват, ако обвиняемият пледира невинен по повдигнатите му обвинения.
Сграби успял да убеди жените да му преведат милиони евро, измисляйки си историята, че парите му трябват, тъй като ударил дете при катастрофа. Единият път катастрофата станала в САЩ, другия път в Италия, където дори била замесена мафията, поискала пари, за да мълчи.
Клатен е била най-щедра и е дала на мъжа 7 милиона евро. От останалите жени жиголото получил по няколкостотин хиляди евро. Всичко това обаче не му било достатъчно и той започнал да изнудва Клатен с интимните видеозаписи.
Според пресата Клатен е готова на публичен срам, така че Сграби да си плати за престъпленията и алчността си. Законите в Германия предвиждат до 10 години затвор за сериозна измама и до 15 години за изнудване, посочва “Ютарни лист”. /БЛИЦ