Гола активистка успя да внесе смут във френската столица. Жената, която бе без горни дрехи и гордо размяташе гърдите си изскочи пред кортежа, който ескортираше американския президент Доналд Тръмп и съпругата му Мелания към Триумфалната арка, където в момента тече церемония, посветена на 100-годишнината от края на Първата световна война.

На гърдите на активистката, която успя да прескочи заграждения и да мине пред колите на Тръмп, имаше изписани думи. Най-четливо написана бе думата „Фалш/Лицемерие“, както и „Мир“.


Бронираната лимузина на Тръмп, която е известна и като „Звярът“, обаче не спря да се движи.

Полицаите, които бдяха за сигурността на първите мъже, се справиха с жената и бързо я арестуваха.

Местните медии разкриха, че жената е поддръжничка на Фемен, което е радикално феминистко движение, което протестира срещу сексизма, расизма, хомофобията и по други социални и политически въпроси.

Президентът Тръмп е сред десетките световни лидери, присъстващи на церемонията. БЛИЦ припомня, че там и е българският президент Румен Радев, който се видя с американския си колега.

По-рано днес пък френският президент Емануел Макрон и съпругата му Брижит посрещнаха част от важните гости в Елисейския дворец.

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!