Бивша язидска секс робиня се изправи лице в лице срещу изнасилвача си от „Ислямска държава“, който сега е заловен от иракските власти.
 
Ашвак Хаджи Хамид била отвлечена, продадена в робство и насилвана, когато била едва на 14 години. По-късно тя успяла да избяга в Европа, надявайки се, че така ще се спаси от ноктите на групировката.
 
Надеждите ѝ, обаче, били смачкани, когато един ден, разхождайки се по улиците на Щутгарт, се сблъскала с насилника си – Абу Хумам. Той я спрял и ѝ казал, че знае къде живее, съобщава „Сън“.
 
Младата жената поискала да си тръгне от Германия незабавно, заявявайки, че се чувства по-сигурно в бежански лагер заедно с баща си в Ирак.
 
Сега Ашвак се изправи очи в очи срещу насилника си в драматична среща, излъчена по телевизията. Записът е направен от иракската разузнавателна служба и беше излъчен по местна телевизия.
 
Бруталният член на „Ислямска държава“, обаче, не посмява да я погледне в очите и в един момент дори се разплаква.
 
Храбрата жена директно го пита: „Защо ми причини това?“.
 
Чува се как Ашвак му казва: „Вдигни си главата. Защо ми причини това? Защо? Защото съм язидка?
 
Аз бях на 14, когато ме изнасили. Вдигни си главата! Имаш ли сестра? Имаш ли чувства? Имаш ли някаква чест? Аз бях на 14.
 
На възрастта на дъщеря ти. На възрастта на сина ти. На възрастта на сестра ти! Ти унищожи живота ми. Отне ми всичко. Всичко, за което мечтаех“.
 
Младата жена продължава гневния си изблик: „Но сега знаеш какво е да те измъчват, както е самота. Ако имаше разум, чувства, нямаше да ме изнасилиш, когато бях на 14“.
 
Засега не е ясно как Абу Хумам е попаднал в затвор в Ирак. Германските власти са обещали да разследват как се е озовал там, след като стана ясно, че е срещнал Ашвак в Щутгарт.
 
Това се е случило през 2016 година. Тогава тя се оплакала в полицията и въпреки че Хумам бил разпознат от камерите, полицаите ѝ казали, че не можели нищо да направят, тъй като той бил регистриран като бежанец.
 
В края на драматичната очна ставка по иракската телевизия нервите на бившата секс робиня не издържат и тя припада.Превод и редакция: БЛИЦ