Барак Обама и съпругата му Мишел са луди по италианската кухня, разкри вестник „Кориере дела сера“. Според изданието всички най-важни поводи семейството празнува в италиански ресторанти.
За място на първата си вечеря в качеството на новоизбран президент на Съединените щати Барак Обама избрал любимия си ресторант в Чикаго La spiaggia (Плажът).
Това е едно от най-ексклузивните места в града и негов главен готвач и собственик е Тони Мантуано. Само преди няколко седмици известната двойка отпразнувала в същия ресторант и годишнината от сватбата си.
Особен фен на италианската кухня е Мишел, но съветниците на съпруга й държали тази нейна страст да остане в тайна, за да не бъде смятана президентската двойка за снобска или за далече от обикновените американци. Според запознати семейство Обама посещава редовно италиански ресторанти в Чикаго.
Сред предпочитаните от тях заведения са Tiramisu и Sesto senso. Любимото ястие на Мишел e strangozzi alla carbonara. Това е паста, приготвена с артишок, трюфел и яйца от пъдпъдък. Това ястие е любимо и на Даша Жукова, годеницата на Роман Абрамович, на Парис Хилтън и на Марая Кери.
Мишел Обама обича много и италианските вина, особено Montesodi, Il Massetto и Luce на Marchesi Frescobaldi.
Новата първа дама на Белия дом има и много приятели италианци, допълва изданието. /Pronto Sofia