Семейството на 68-годишна жена, която е страдала до смъртта си, сподели нейната история в рамките на усилия да се подкрепи правото на всеки да умре по свое желание. Флора Лормиер е била диагностицирана с Множествена склероза, когато е била само на 20 години, но състоянието ѝ се влошило значително едва в последните две години.
Жената, която постоянно изпитвала силни болки, молила многократно съпруга си и дъщеря си да ѝ помогнат да умре. Ужасяващата болест също парализирала цялото ѝ тяло.

Надявайки се да допринесат за внасянето на промени в закона за евтаназията, съпругът ѝ Том и дъщеря ѝ Трейси Тейлър разпространиха снимките на своята близка от последните ѝ дни на живот.

Показвайки я в това ужасяващо състояние, жената е била само купчина от кожа и кости, преди да почине през миналия декември.
 
Тейлър, която е родом от Гленротс в Шотландия, сподели пред Daily Record: „Майка ми само страдаше. Беше мъчение, абсолютно мъчение. Всички бяхме постоянно покрай нея, когато та си отиде, но това не стана спокойно. Тези снимки трябва да бъдат видени от хората, това е начинът, по който ние се борим за правото да умреш”.

Превод и редакция: БЛИЦ