Роднини на хора, изчезнали от полет MH370 на малайзийската авиокомпания Malaysia Airlines през 2014 г., са намерили, както смятат, нови парчета отломки от самолета и ще ги предоставят на правителството на Малайзия тази седмица. Това съобщава "Ройтерс".

Сензационно ВИДЕО показа какво се е случило с мистериозно изчезналия „Боинг 777“, намерен в камбоджанската джунгла с Гугъл Мапс 

Полет MH370 летеше от Куала Лумпур за Пекин на 8 март 2014 г. с 239 души на борда, когато изчезна и се превърна в една от най-големите авиационни загадки в света.

Полет MH370: Една от най-големите авиационни мистерии е напът да бъде разбулена (СНИМКИ) 

Малайзийски и международни разследващи смятат, че самолетът „Боинг 777“ се е отклонил на хиляди километри от маршрута си, преди в края на краищата да падне в Индийския океан.

Сензационно! Полет MH370 може да се е разбил в новия Бермудски триъгълник на самолетните катастрофи 

Но и досега никой не знае защо.

Общо 27 броя парчета отломки от самолета са събрани от различни места по света, но само три фрагмента от крила, които бяха изхвърлени на брега на Индийския океан, бяха потвърдени, че са от MH370.

Баща на жертви на полет MH370: Самолетът е свален, Франция крие всичко! 

Роднините посочиха в кратко изявление, че ще се срещнат с министъра на транспорта на Малайзия в петък, за да "предадат новооткритите отломки".

„Откривателят“ на Боинга-фантом влезе в камбоджанската джунгла, за да се добере до останките, но му се случи нещо страховито 

Калвин Шим, чиято съпруга е била част екипажа на самолета, е заявил пред "Ройтерс", че групата роднини планира да предаде пет парчета отломки, открити край Мадагаскар, където преди бяха открити няколко отломки.

Последното откриване на отломки беше през август, уточни Шим.

През май Малайзия прекрати 3-месечното издирване на американската компания Ocean Infinity, което обхвана площ от 112 000 кв. км в южната част на Индийския океан и приключи без сериозни открития.

Това беше второто голямо издирване, след като Австралия, Китай и Малайзия прекратиха безплодно издирване на стойност 144 800 000 долара в района, разпростряло се на територия от 120 000 кв. км.

Премиерът на Малайзия Махатир Мохамед заяви през май, че страната би обмислила възобновяването на издирването, само ако се появят нови улики.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!