Google Maps ентусиастът Иън Уилсън от Лондон следващата седмица ще преброди въпросния терен в търсенето на изчезналия полет MH370. Той твърди, че именно там е открил останките на самолета. В случай, че той разкрие най-голямата авиационна мистерия, той ще открие останките на машината в район, който е белязан от самолетни катастрофи, пише в. "Дейли стар".

Ако това се случи, мястото ще придобие плашеща прилика с Бермудския триъгълни - място, известно с мистериозните изчезвания на кораби и самолети. 

Мястото, което Уилсън иска да претърси се намира на около 100 километра от камбоджанската столица Пном Пен. 

През 1997 година инцидент със самолет на Vietnam Airlines на столичното летище отне живота на 65 души, след като машината се разби при опит за кацане. 

Според Мрежата за безопасност на авиацията (ASN), Tupolev Tu-134 е пристигал от Хо Ши Мин и се е разбил на 300 метра от пистата.  

 Единственият оцелял пътник бе момче на една година. Според доклад на ASN, капитанът не е приел на сериозно предупрежденията, че самолетът лети твърде ниско, преди да се откаже от опита за кацане. 

Същата година двама души починаха когато Cessna 208 Caravan се разби в планините близо до Кампонг Чнанг, разположен на около 100 километра от Пном Пен и на около 130 километра от мястото, което Уилсън иска да претърси.  

През 2007 година пък 22 души загинаха, когато Antonov 24B се разби в Пном Дамрей. При катастрофата нямаше нито един оцелял.  

Мястото на инцидента бе разположено на около 120 километра от Пном Пен. Според основната версия, за катастрофата е виновно лошото време. 

Според ASN, в района на Пном Пен или близо до него е имало 20 самолетни катастрофи от 1945 година насам. 

Много от тях са резултат от Виетнамската война, която приключи през 1975 година. 

Въпреки това, нито една от тези катастрофи не съвпада с описанията и твърденията на Уилсън, че там се е разбил и полет MH370. 
 Превод и редакция: БЛИЦ