Северна Корея заяви, че никога няма да се откаже от ядреното си оръжие, докато САЩ и съюзниците им продължават с изнудването и военните учения в близост до севернокорейските граници.

Севернокорейска информационна агенция КЦТА заяви за пореден път отстояваната от страната позиция по повод прегледа на най-големите севернокорейски ядрени и ракетни изпитания за тази година. Северна Корея извърши най-мощния си досега ядрен опит през септември и изстреля три различни междуконтинентални балистични ракети в морето през юли и ноември, засилвайки опасенията, че е по-близо от всякога до сдобиване с ядрен арсенал, способен да достигне САЩ.

В днешното си съобщение КЦТА отбеляза, че Пхенян е предприел стъпки за "подсилване на капацитета си за самоотбрана и превантивни атаки с ядрена мощ" пред постоянните "ядрени заплахи, изнудване и военни учения на САЩ и техните "васали". Севернокорейската информационна агенция изтъква, че Северна Корея "като непобедима сила не може да бъде нито отслабена, нито заличена".