Пикът на метеорния поток Персеиди през август е особено чакан в Аризона. Там живее трансцеденталната култура на хопите, чиито шамани са предсказали бъдещето на света.

В едно от пророчествата се говори за по-особен звездопад, наричан синята звезда Кашина. Когато той се появи, скоро след него ще дойде апокалипсис за човечеството.

Според някои този знак вече се е явил с падането на американската орбитална станция „Скайлаб“ (1979 г.) или руската „Мир“ (2001 г.), чиито отломки също светили в синя светлина, предава "Телеграф".

Възрастни хопи обаче са на мнение, че това ще е някакъв метеор или комета, което тепърва предстои да се случи и да бъде видяно от цялото човечество. Появата на небесния знак е част от серия знамения - девет на брой. Хопите споделят, че от хиляди години ежедневно правят ритуали за поддържане на финия баланс, който крепи живота на Земята. Вярват, че ако един ден пропуснат тази важна космична работа, то светът ще свърши.

Плочки

Пророчествата на хопите, изписани върху каменни плочки, се предават от поколение на поколение. През 1958 г. индианецът Бяло Перо дава 9 важни събития – знамение за края на човечеството, и по точно неговата четвърта раса. Едно от тях гласи, че ще започне обръщане на полюсите. Изследователи отчитат, че вероятно става въпрос за магнитните полюси, които вече се изместват все по-осезаемо с всяка изминала година.

Хопите пазят скрижали за края на света.

Шаманът видял, че скоро, след като това се случи, ще се появи болест, за която медицината няма да има лек. В това пророчество мнозина припознаха коронавируса, когато той се появи преди 3 години.

Най-древните пророчества са кодирани върху камък.

Успоредно с това друго пророчество описва катаклизъм с трусове и изригване на вулкани на Острова на костенурката, както индианците наричат територията на САЩ.

„Ще се вдигнат планини небесна пепел, ще падат урни от прах, реките ще кипнат, тревата няма да расте години и ще върлува болест, срещу която медицината е безсилна”, видял шаманът на хопи. Той посъветвал хората, които искат да се спасят, да отидат в земята им, че да оцелеят.

Белия брат

Интересно е още, че индианците от племето хопи чакат пришествието на Белия брат. Техните предци са го виждали и го наричат Пахана – пратеника на Великия дух от звездите. Те разказват, че скоро, след като настане всемирният потоп, именно той ще ги отведе на някакво тайно и сигурно място на Острова на костенурката, където да живеят, а те му обещали, че ще пазят древното учение до неговото завръщане.

А дотогава трябвало да живеят както винаги в синхрон с природата. Ето защо и сега най-ревностните пазители на културата хопи живеят в резервати, в Североизточна Аризона, в каменни къщи, без течаща вода, отопление и електричество - по подобие на техните предци.

Резерватът на индианците e в Аризона

От своите предци те си предават каменните плочки, в които е описано какво го очаква човечеството. Пророчествата на шаманите феноменално точно предупреждават за началото на Първата и Втората световна война, дори точния ден на някои от най-силните земетресения, случили се в Япония, Калифорния и Турция. Хопите предрекли и появата на хипи движението - „младежи с дълга коса, които искат да научат мъдростта на индианците“.

Това било предсказано 6 години преди появата им. Ранни хопски пророчества споменават още за „метални“ и „каменни мрежи“, които ще опасват земята, визирайки железопътните линии и асфалтовите магистрали години преди да станат факт.

Шаманите казали, че в годините преди голямата катастрофа „белите хора ще воюват с други хора в други земи”. Изведнъж ще се стигне до голям сблъсък (вероятно Трета световна война). Бомбоубежищата няма да помогнат срещу идващото зло. Според хопите сблъсъкът ще бъде между доброто и злото, между материалното и духовното. Накрая духовното ще победи, но ще бъде създаден друг свят. Хопите ще бъдат поведени към него от своите небесни ментори. Първо ще тръгнат на север в някакво място, което ще бъде най-сигурно. А който иска да се спаси, трябвало да ги последва.

Първите хопи пророчества записва свещеникът Дейвид Юнг в средата на миналия век. В тях е обяснено, че сега Земята живее в четвъртия свят: трите предишни са били унищожени. Краят на този вече бил близо.

Произход

Хопите се считат за най-древното племе на Америка, като днес наброява около 6000 души. Изследователи предполагат, че то вероятно е произлязло от праисторическата култура анасази. Предците им са живели в района преди около 10 000 години. Етнонимът им идва от собственото име „хопиту“ или „хопиту шинуму – всички мирни хора“. Племето се е оформило през VIII век. Първоначално обитавали 13 селища в района на Трий Меса.

Представител на хопите разкрива смисълът на каменните пророчества.

Били предимно земеделци, отлични грънчари, дърворезбари и бижутери. Били организирани в 12 майчини клана. Всеки си имал жрец старейшина, който говорил с духовете на умрелите и други невъплътени форми на живот - като мултиизмерни същества, лекувал и пророкувал. Шаманът Призрачен вълк разкрил, че който иска да дочака новия живот, ще трябва да се запаси с чиста вода, свещи и жито.

Принцеса Лея взе прическата им

Любопитен факт е, че футуристичните прически на принцеса Лея (актрисата Кари Фишър) и Падме (Натали Портман) от „Междузвездни войни“ са заимствани от жените хопи. И те по същия начин завъртат плитките си на кокове от двете страни като огромни сателитни чинии. В миналото индианците правели подобни фризури и по време на лов.

Принцеса Лея взе прическата им.

Сложни за изработка, тези опашки се стъкмявали от майка на дъщеря. Слагали дървен калъп за основа, който бил използван за оформяне на косата, а след това отстраняван.

Жената има върховно място в обществото на хопите, тъй като там е матриархат. Домът може да бъде собственост само на индианка.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук