В едно от старите си интервюта Кит Флинт разказва, че никога не пести пари и живее за днешния ден. 

Трагичната смърт на вокалиста на "Продиджи" доказва това. Животът му е белязан от наркотици, алкохол и постоянни купони, от които той нямал намерение по никакъв начин да се откаже. 

В едно от последните си интервюта вокалистът на "Продиджи" признава, че ще се самоубие, когато загуби славата си. Днес 49-годишният Флинт бе намерен мъртъв в дома му в Есекс, съобщава Mirror.

"Аз не пестя пари. Всичко, което имам, харча веднага. Но все пак в главата ми се върти мисълта, че когато славата ми свърши, то ще трябва да си уредя сметките с живота. Кълна се в Бог, това не са мисли за самоубийство, а по-скоро един положителен изход", казва Кит Флинт.
Детството му не е особено щастливо. Родителите му се разделят, когато е свсем малък. След това започват проблемите му в училище, откъдето бъдещият музикант е изгонен на 15 години. Междувременно той работи като месар и всякакви още други непрестижни неща, докато накрая съдбата не го води до сцената.

"Дори и да си боядисам косата във всички цветове, нека дори да няма място по тялото ми, където да не съм си сложил пиърсинг, дори и всичките ми татуировки да виснат с възрастта, мога да кажа накрая: Да, аз го направих. Без това група и музиката моят живот щеше да е ужасен", казва в едно от последните си интервюта Кит Флинт.