Шофьор се качи с бясна скорост на тротоара и се вряза в група пешеходци. Инцидентът е станал в ранните часове на неделя в Санкт Петербург на Невски проспект.

Двама души са загинали, други трима са хоспитализирани с различни наранявания. Една от пострадалите е в по-тежко състояние и е настанена в реанимация. Тя е с множество счупвания. 

Самоличността на загиналите е установена – 39-годишна жителка на Москва и 40-годишен гражданин на САЩ.Шофьорът на автомобила -  BMW X6, е задържан. Мъжът се казва Мурад Касимов, на 30 години е и е лишен от шофьорски права през ноември миналата година. Срещу него е започнато наказателно производство. Според предварителната информация, Мурад се е прибирал от един от баровете в града.В един момент е загубил съзнание, мощният му автомобил се е качил на тротоара, след което отново е слязъл на шосето. 


От профила на младия мъж в социалната мрежа става ясно, че е фен на скъпите автомобили и оръжията. На снимките си той позира на фона на БМВ-та и мерцедеси, на някои кадри държи оръжие. ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ