Сръбската полиция арестува днес 15 души след инциденти пред сградата на парламента, предадоха местните медии.

Около 50 демонстранти, свикани от крайнодесния опозиционен депутат Бошко Обрадович, блокираха входа на парламента в знак на протест срещу правителството и президента Александър Вучич.

В създалата се блъсканица на стълбите на парламента депутатът от управляващата коалиция Марян Ристичевич е видян да влиза в парламента със скъсано яке.


Здравният министър Златибор Лончар също е попаднал в боричкането и дрехите му били раздърпани.Не е съобщено дали Обрадович е сред арестуваните.

Бошко Обрадович, лидер на сръбското политическо движение "Двери", заедно с привърженици на опозицията на протест срещу сръбския президент Александър Вучич и неговото правителство. 

Демонстрантите били сбити в плътна тълпа въпреки изискванията за спазване на социална дистанция.

Сърбия отмени в сряда извънредното положение и полицейския час заради COVID-19, продължили близо два месеца.

Драган Джилас, ръководителят на опозиционния Алианс за Сърбия, присъства на протест срещу сръбския президент Александър Вучич и неговото правителство.

Политическото напрежение в страната нарасна, след като парламентарните избори бяха отложени от 26 април за 21 юни.

Слабата и разединена опозиция от повече от година протестира и обвинява президента Вучич в ограничаване на свободата на медиите, а някои от опозиционните партии бойкотират работата на парламента и предстоящите избори.