23-годишната стюардеса стюардеса Албина Мухаметзянова може да е станала жертва на БДСМ-среща в хотела Vnukovo Village в Нова Москва. Тялото на задушеното момиче бе намерено сутринта на 10 юли в стая в хотела. Трупът се е намирал в наполовина напълнена с вода вана: момичето е било облечено и е лежало по гръб. Краката ѝ са били сгънати в колената. 


Вече е известно, че в хотела момичето е било заедно с младеж с името Никита. Преди тялото да бъде открито младежът е напуснал хотела, като е доплатил за хотелската стая: вероятно, за да може трупът да бъде открит по-късно и той да има време да се скрие. Камери за наблюдение обаче са го заснели как влиза и излиза от хотела. 
 

Роднините на Албина в Намбережни Челни не са знаели нищо за приятеля на задушената. Но познати на Никита са разказали, че двойката се срещала от няколко месеца. При това те бурно се събирали и разделяли, след което отново се събирали. Позната на Никита твърди: той е доста заинтересован от БДСМ-тематиката, за която постоянно разказва на своите приятели.  


"Обикновен младеж, малко странен човек, но много общителен, дори до втръсване. За неговите отношения с момичето нищо не знам. Зная само, че Никита обича БДСМ, често се опитваше да разказва за разни връзвания, окачвания и така нататък", казва тя. 

Все още не е известно при какви обстоятелства е била задушена младата стюардеса. 

Бивш приятел на задушената стюардеса разказа за бурен роман с нея. 

Бившият приятел на убитата стюардеса Риназ Д. разказа, че е излизал с Албина в течение на три години. По думите му, младата жена е водила доста активен и разнообразен живот.  "Първа любов... Правихме всичко, което поискахме. Винаги се съгласяваше на спонтанни предложения, винаги приповдигаше настроението, когато си в нейната компания, ставаш по-смел", спомня си той. 
 


По данни на някои източници, стюардесата периодично се е трудила в увеселителни заведения. Познати отбелязват, че Албина е имала много почитатели, но тя не е обсъждала с никого личния си живот. Освен това, младата дама се е стремила винаги да води разкошен начин на живот. По думите на приятели, в последно време тя е имала нужда от пари. 
  Журналисти се свързаха с приятелите на заподозряния в убийството на Албина, за да се изясни какъв човек е той. По думите на негов познат, който не е чул нищо за убийството на стюардесата, той вече няколко дни подред не може да се свърже с Никита. "Не знам какво се е случило. Много искам да разбера. Писах вчера на неговата бивша. Най-малко два дни той вече не си вдига телефона ", казва Владимир (името е променено).

Владимир е шокиран от новината, че неговият приятел е главният заподозрян за убийството на Албина. Оказва се, че убитата е била интимната приятелка на Никита. Младежът поясни, че Никита и Албина се били разделили и в понеделник трябвало да се видят, за да се съберат отново. "Боже... Точно Албина е неговата приятелка, а аз ѝ писах.... Какъв кошмар. Той е спокоен, обикновен младеж, тя бе неговата приятелка, те се бяха разделили, в понеделник трябваше да се срещнат, за да се помирят. Знам, че преди няколко дни двамата са говорили няколко часа по телефона ..." 

 


Приятелят на Никита се съмнява, че той е извършителят на убийството. "Сигурно ли е, че той я е убил? Може да е нещастен случай, въобще не ми се вярва. Не го познавам много добре, няколко пъти сме ходили на клуб, дори не познавам приятелите му" 
 


По думите му, 23-годишният Никита никога не е работил но затова пък винаги е разполагал с пари: "Може би родителите. Приятелката му работеше като стюардеса, той ходеше на нейната работа, за да си почива. Аз не съм ходил. Аз не съм ходил с него, не знам за какво става на въпрос. Може би нейните познати знаят повече за техните отношения. По думите му мога да кажа, че да, стрийптийз клубове е ходил ..." 

Владимир разказа и за последният път, когато видял своя приятел: "Миналата седмица на по чаша бира обсъдихме разговора му с приятелката му, че той ще се помири с нея, а позавчера аз му писах, но той не отговори. Ако има нещо извън рамките на нормалното, бих съобщил, не искам да си навлизам проблеми... Той беше обикновен младеж, от онези, които мислят само за момичета и купони" 


По думите на Владимир, двойката е била заедно от около половин година, след което те са се разделили за 3-4 месеца. 

Друг приятел на заподозряния признава, че Никита е бил странен човек. "Запознах се с него чрез социалните мрежи, общували сме по интернет и по телефона. Не съм го виждал на живо. Той искаше да ходи в Крим, но така и не отиде. Общува малко странно, вярва в магии..."  

По думите на Александър (името е променено), Никита е разказвал, че прави някакви ритуали "за успех", също се е интересувал и от криптовалути. "Не мога да обясня, за успех, казваше, че трябва да се правят някакви ритуали. Ако не греша, то той се занимаваше с криптовалути. Не мога да кажа с точност. Може и да се е шегувал. Но мисля, че той не е убивал никого. Според мен, той е добър човек"

Бившата колежа на Никита Оксана (името е променено) твърди, че Никита се е увличал по БДСМ. "Отдавна се познаваме с Никита, работили сме на една територия, общували сме си. Обикновен младеж, малко странен, доста общителен, до писване! Нищо не знам за отношенията му с момичето. Само знам, че Никита е любител на БДСМ. Често се опитваше да разказва за това, за всякакви връзвания, окачвания. Извън работа не съм общувала много с него, а той искаше. Добре, че не го направих", казва тя.  Никита Е. е публикувал с профилите си в социалните мрежи доста странни снимки. Той е събирал карти, върху които са били напечатани светии или черепи, от които тече кръв. На една от тях е изобразен Никита Бесогон, биещ дявола. Той е широко известен в християнската иконография със сюжета как бие беса, съблазняващ го да приеме езичеството. В социалните мрежи младежът е демонстрирал също своите татуировки: на гърба му е изобразена ламя, поглъщаща собствената си опашка. 

Змеят символизира мъдрост, хитрост, силна сексуална енергия. В египетската митология змеят със захапана опашка символизира безкрайността.  

Във вече изтрита страница в мрежата "ВКонтакте" пише, че Никита е работил в Cashbery - финансова организация, привличаща пари с обещанията за гигантски проценти и предоставяща микрозаеми. 


По-рано бе разпространена информация, че Централната банка на Русия и Главната прокуратура разследват въпросната компания за признаци на измамна пирамида. 
 

 

За семейството на убитата Албина е известно, че преди две години родителите ѝ погребали 14-годишния ѝ брат. Семейството има общо 4 деца.  Момчето тичало на детска площадка и е искал да прескочи бетонен блок. То обаче се спънало, паднало и си ударило смъртоносно главата в земята.  

Албина има завършено образование за медицинска сестра. Тя обаче е искала да стане стюардеса. През 2018 година се мести в Казан, където се записва на съответните курсове. След това, преследвайки мечтата си, тя се мести в Москва. Там тя успява да си намери работата - мечта. Момичето обаче успява да лети само на един полет - до Китай, преди да бъде убито.  Както съобщават редица медии, момичето е припечелвало като е правило масажи и е танцувало в стриптийз клубове.