32­-годишен италианец, клиент на българска проститутка в адриатическия курорт Римини, се оказа първият потърпевш от новите норми за борба с проституцията по улиците. Според италианските медии общинската полиция в Римини е глобила с 10 000 евро местен жител „за неприлични действия на обществено място”.

Това е първият случай, в който влиза в действие новият метод за справяне с уличната проституция в курорта – тя беше превърната в административно нарушение, за което се предвиждат глоби от 5000 до 10 000 евро. Преди това на проституцията се гледаше като престъпление по наказателния кодекс, в което се наказваше за експлоатация на проституция. На 20­годишната българска проститутка също е бил съставен акт за глоба от 10 000 евро, който тя е подписала.

Крайбрежието на Римини и Ричоне се смята за едно от „царствата” на българската проституция. Преди няколко месеца Карабинерите на Ричоне арестуваха банда от шестима българи, контролирали и експлоатирали трафика на български проститутки. Поне 15­ина българки на възраст 23­35 г. били отвеждани всекидневно от бандата по различни улици на Римини и Ричоне.

За сексуалните си услуги те са искали между 30 и 100 евро от клиентите. Бандата разполагала и с 4 коли и с фургон за консумиране на сексуалните услуги