Поразителен момент е заснет с камера. На клипа се вожда как бежанци от Африка щурмуват претъпкан с туристи плаж и се покатерват по скала, след като достигат до брега с гумена лодка. Зрелището се е разиграло на плаж в южната част на Испания.

Отпускарите гледали с отворени уста, когато надуваемата лодка "Зодиак", превозваща около 50 мароканци, включително 10 деца, акостирала на плажа в района на луксозните хотели в испанския курорт Коста де ла Луз. 

Шокиращо ВИДЕО: Орди мигранти нахлуват в Европа и никой не може да ги спре 

На кадрите се вижда как бежанците тичат по популярния сред туристите плаж Бароса. Това се е случило около 15:30 часа местно време. 

Инцидентът е станал близо до луксозното курортно селище Санкти Петри, в което има луксозни магазини, ресторанти и няколко четиризвездни и петзвездни хотела. 

Испания добре обясни на Европа защо "свежата кръв" на бежанците е жизнено необходима на Стария континент 

На записа може да бъде чут и туристът, който прави записа. Той казва на испански, че бежанците скачат от лодката си: "Гледай как тичат към хотел Мелия на Санкти Петри. Гледай, гледай".

Очевидец разказа как туристи на плажа са взели мобилните телефони, които са били изоставени в лодката. "Мислехме си, че няма да стигнат до плажа, защото тук такива неща не се случват, но те скочиха от Зодиак-а много бързо и започнаха да се катерят по скалите", разказа още той. 

Местните власти заявиха, че 25 от мигрантите вече са задържани. 19 от тях са били непълнолетни. Те са заявили, че са мароканци. Останалите се издирват.  

Превод и редакция: БЛИЦ