Скандал разтресе обществото във френския департамент Жиронд, след като майка получи шамар от жена, която я упрекнала, задето почнала да кърми новороденото си на улицата.

,,Някаква жена дойде при мен и ми се развика. Крещеше в лицето ми как може да нямам срам. Каза ми, че ние, младите, само знаем да парадираме и че трябва да си направя график кога да храня детето си вкъщи, а не сред улицата'', разказа за случката майката пред RTL.

След това призна, че щом приключила с упреците и обидите, възмутената отишла до нея и я ударила, докато държала бебето в ръцете си, без да получи шанс да обясни каквото и да било. Тя допълни още, че по това време имало и други хора около тях, които станали свидетели на грозната случка, но никой не понечил да я защити.

По-късно отишла в местния участък, за да подаде оплакване, обаче и там била неприятно изненадана. От полицията ѝ обяснили, че не само нищо не могат да направят, но и че тя "сама е провокирала агресията към себе си", изваждайки на показ гърдата си на обществено място.
Във Франция не съществува закон, който да забранява или ограничава кърменето на обществени места, припомнят местни медии.