Шокиращи разкрития се появиха за виетнамката, която писа смс на майка си от камиона-ковчег, че се задушава и умира. Тя е била депортирана от Великобритания няколко дни по-рано и се опитвала да се върне обратно заедно с останалите 38 души в хладилното ремарке, съобщиха близките й днес.

Никой от тях няма контакт с 26-годишната Фам Тра Май, откакто момичето писа съобщение: "Не мога да дишам. Мамо, много съжалявам".

За да я вкара нелегално във Великобритания, семейството й платило 30 000 паунда, като се има предвид, че родителите й изкарват по 300 паунда на месец. За целта взели заем, който добавили към ипотеката си.

Братът на Фам Тра Май твърди, че това е второто преминаване на сестра му през Северно море, пише "Дейли мейл".

"Тя беше арестувана преди няколко дни във Великобритания и я депортираха до Франция. И сега разбрахме, че може да е загинала", обясни той пред виетнамската преса.

На Фам й е обещано да стигне до Англия с кола или самолет и затова плаща за ВИП пътуване, но вместо това родителите й са притеснени, че може би е измръзнала с останалите 38 жертви в камиона, след като им прати смс, че умира.

Баща й Фам Ван Тон заяви: "Опитахме се да я разубедим, защото това е много опасно пътуване, но тя каза: "Ако не отида, семейството ни ще остане в това затруднено положение много дълго време заради дълга".

"Тя пое риск и ние трябваше да се съгласим с нея. Бяхме в шок. Не мога да обясня болката ни. Бяхме съкрушени. Ако знаехме, че ще се стигне до това, никога нямаше да я пусна", добавя още бащата.

Той също потвърди пред Си Ен Ен, че трафикантите твърдели, че маршрутът е безопасен и тя ще бъде прекарана през него с кола или самолет.

Известни са имената на 8 лица, чиито виетнамски семейства се притесняват, че може да са сред жертвите в камиона в Есекс.

На един от опечалените бащи дори се наложи да прати ДНК проба, за да подпомогне идентифицирането на 33-годишния си син Нгуен Ван Хунг. Виетнамските власти сапосетили дома му през уикенда, за да съберат косми на изчезналия мъж.

Семейството му няма контакт с него от 21 октомври, когато пратил съобщение, че "отива във Великобритания с такси". Счита се, че е казал така на своите родители, за да не ги притеснява, че се вози в задната част на камион.

Все още няма официални данни дали синът им е сред загиналите.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!