В болницата в английския град Редхил, графство Съри, гинеколог снимал посещаващите го за преглед жени със скрита в очилата му камера и сега влиза зад решетките, съобщава "Дейли мейл".
Полицията е задържала 49-годишния Джомо Матурин, след като една от жертвите му се оплакала от него. По време на обиска в дома на гинеколога са открити 15 фотографии и 96 видеоклипа на нищо неподозиращи жени.

По време на съдебното заседание се изяснило, че през 2016 г. Матурин е предложил на 19-годишна студентка помощ в обучението. По това време тя преминавала практика като медицинска сестра, а той бил един от най-уважаваните специалисти на болницата. През септември същата година те започнали интимна връзка, продължила около две години.


На снимката: Джомо Матурин

През миналата година младата жена случайно видяла видео в компютъра на Матурин, на което се вижда как двамата правят секс. Гинекологът заплашил, че ще я убие и ще разпространи пикантните кадри с нейно участие, ако тя отиде в полицията. Жертвата продължила от страх да се среща с него, но по-късно не издържала и разказала всичко на своя колежка от учебното заведение. На следващия ден студентките отишли в полицейското управление.

Матурин бил арестуван в къщата на семейството си. По време на делото той отказвал да даде достъп до някои от своите устройства, като твърдял, че те принадлежат на съпругата му.В общежитието, в което живеела студентката, били открити няколко скрити камери. Също така, при гинеколога била открита колекция от повече от 100 еротични записа с жертвите му.

В четвъртък, 5 декември, съдът го е осъдил на 14 месеца затвор.

Превод и редакция: БЛИЦ