Отблъскването на настъплението на въоръжените сили на Украйна не е преминало без загуби в руската армия. Това съобщи ръководителят на Министерството на отбраната Сергей Шойгу, цитиран от световните издания.

„Общо 71 военнослужещи са загинали в общата групировка на войските при отблъскване на противниковото настъпление“, казва министърът.

Според ръководителя на военното ведомство още 210 руски военнослужещи са били ранени. Освен това руските въоръжени сили са претърпяли загуби в техника.

Въоръжените сили на Украйна са извадили от строя 15 танка, девет бойни машини на пехотата, два автомобила и девет оръдия на руската армия, уточнява Шойгу.

Ръководителят на Министерството на отбраната отбелязва, че противникът е понесъл много по-значителни загуби при опитите за контранастъпление. За три дни въоръжените сили на Украйна са загубили над 3 500 военнослужещи, съобщава министърът.

Освен това руските въоръжени сили, които са осуетили украинската офанзива, са унищожили много противникова техника. Само за един ден украинските бойци са загубили 28 танка, включително осем Leopard, заявява Шойгу.

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук