Саудитска Арабия обмисля да признае, че журналистът Джамал Хашоги е починал по време на разпит, съобщава американският телевизионен канал CNN, цитиран от "Фокус". Хашоги, , не е бил виждан, откакто е влязъл в консулството на Истанбул в царството, за да уреди брачна документация на 2 октомври.

Турските официални представители заявиха, че смятат, че е бил убит, нещо, което Саудитска Арабия отрича засега. Но CNN цитира два източника, като казва, че саудитците подготвят доклад, който ще признае смъртта на Хашоги, в резултат от разпит, по време на планирано отвличане.

Един източник на CNN предупреди, че докладът все още се подготвя и може да се промени, докато друг заяви, че вероятно ще приключи, че операцията е извършена без разрешение и че участниците ще бъдат държани отговорни.

The Wall Street Journal, цитирайки хора, запознати с въпроса, каза, че кралството преценява дали да каже, че недоброжелателни оперативни служители са убили Хашоги по погрешка по време на разпит. Вестникът, както и CNN, заяви, че изявлението на Саудитска Арабия не е финализирано.