Украинските войски попаднаха в котел в Северодонецк. Силите на Народната милиция на ЛНР са ги блокирали, отрязвайки ги от всичките пътища за отстъпление, предават световни медии.  

Представителят на министерството на ЛНР Андрей Марочко поясни, че от Северодонецк украинските военни са могли да си тръгнат по три моста. Но впоследствие те са били лишени от тази възможност. 

"Към момента в Северодонецк, именно в самия град, пътищата за отстъпление на украинските войници са отрязани... единият мост е разрушен, другият няма да издържи преминаването на каквато и да е техника, защото той е в аварийно състояние, а Пролетарский мост се контролира от нашите сили", заяви Марочко. 

По думите му, при опит да се излезе от населения пункт всичките украински сили ще бъдат унищожени. 

Под контрола на Народната милиция, добави Марочко, е и цялата територия н ЛНР. Силите на републиката следят за логистиката на противника. 

"Прекъснали сме абсолютно всичките пътища, по които те могат да напуснат, контролираме и наблюдаваме абсолютно цялата територия... на Луганска област", каза представител на министерството на отбраната на ЛНР. 

Марочко посъветва онези, които искат да се върнат при своите близки, да вземат правилното решение. Вариантите за обкръжените украински сили са дава: да се предадат и да си спасят живота или да загинат.