Трагедията се е разиграла в дома на 81-годишния холивудски актьор Рон Ели, който е известен с ролята си на Тарзан в едноименния американски сериал.
Полицията е получила обаждане относно случай на домашно насилие от къща в Санта Барбара, щата Калифорния. Пристигналите служители на реда открили в къщата тялото на закланата 62-годишна съпруга на актьора Валери Ландин, съобщава "Си Ен Ен".От полицията са заявили, че Ели е обвинил в убийството един от синовете си, 30-годишният Камерън. Отбелязва се, че при опит за задържане заподозреният е оказал съпротива и е убит по време на престрелка.


На снимката: Камерън, първият отляво, до него баща му Рон Ели; втората от дясно наляво е починалата Валери Ландин. Останалите на фотографията са двете сестри на Камерън и доведеният му брат.


Според информацията, първоначалното обаждане в полицията е било на Камерън, който е съобщил, че баща му е нападнал майка му и така е искал да прехвърли на възрастния актьор вината за убийството. 

След като полицаите пристигнали на мястото на произшествието и намерили убитата съпруга на Рон Ели, те претърсили имението и открили, че синът им Камерън Ели се крие на територията му.

Служителите на реда са обяснили, че заподозреният мъж „е представлявал заплаха“ и е бил въоръжен. При последвалата престрелка Камерън Ели е бил пронизан смъртоносно.Инцидентът е станал късно вечерта на 15 октомври като актьорът Рон Ели не е пострадал при фаталното произшествие.


Камерън

Рон Ели играе Тарзан в едноименния сериал, който излиза от 1966 до 1968 година. Актьорът участва и във филми като "Остров на фантазията", "Жената-чудо", "Док Савидж: Човек от бронз" и други.Валери Ландин е бивша „Мис Флорида“. В 35-годишния брак с Рон Ели тя ражда три деца: дъщерите Кирстен и Кейтланд, както и синът им Камерън.

Превод и редакция: БЛИЦ


Рон Елис и съпругата му през 1977 г.


Семейството им през 1992 г.